Varför ska man ge av sina pengar?

Vi tror att allt vi är och allt vi har egentligen tillhör Gud. Därför ser vi oss som förvaltare av Guds tillgångar. Allt vi äger har vi bara lånat för en tid och allt vi har ska vi ge vidare så att det ärar Gud!

I Bibeln är tiondegivande en tydlig princip för materiella tillgångar. Man ger 10 % av sina ekonomiska tillgångar till Guds verk som en bekännelse av att allt egentligen är hans. I Gamla Testamentet är detta en regel för Guds folk. Men i Nya Testamentet betonas inte tiondet som en regel. Där handlar det mer om glädjen att få vara med och ge till Guds verk.

För oss är tiondet inte en lag utan en möjlighet och en nåd. Det viktiga är inte procenten utan ditt hjärta och hur du ser på det du har. Några har svårt att ge 10 % av sina pengar medan andra kan ge mycket mer! Vi vill betona förvaltarskapet och glädjen att få vara med och ge tillbaka till Guds verk i vår stad och ut över hela världen.

Ge medvetet, planerat och regelbundet!

Det viktiga med att bli en givare är att det är medvetet, planerat och regelbundet. Ge vad du kan och sörj inte för det du inte kan.

Ett enkelt sätt är att göra en stående överföring direkt från din internetbank till församlingens konto: Swedbank 8327-9 913 014 694-8

Du kan också använda församlingens bankgiro: 476-1227

För församlingen är det absolut smidigast om du väljer autogiro. Det är lite krångligare att starta men för vår bokföring är det mycket lättare att hantera. Vid banköverföring och bankgiro måste vi bokföra varje enskild insättning medan autogiro kommer som en klumpsumma en gång i månaden. Eftersom vi idag har 175 personer som använder autogiro så behöver vi alltså bara bokföra en överföring istället för 175. Det sparar mycket tid.

För att starta autogiro så behöver du skicka ett mail till hej@filadelfiakyrkan.se så får du all information du behöver för att komma igång.

circle_bankgiro.png

Bankgiro