Smash Små människor - alltid stora hjältar.

Smash är namnet på Filadelfiakyrkans verksamhet för barn och familjer. Vi erbjuder en varm och trygg miljö där alla barn kan få vara sig själva och känna sig som hemma. För oss är det viktigt att alla som kommer till Smash blir sedda och bemötta med värme och kärlek. Barn är viktiga och fulla av liv. De tar plats, syns och hörs. Just precis så vill vi ha det hos oss!

Smash utgår från Matteusevangeliet kapitel 22, vers 36-40 där Jesus får frågan om vilket som är det största budet. Jesus svar kan sammanfattas på följande sätt:

– Älska Gud

– Älska dig själv

– Älska människor

Med andra ord en kärlek som riktas uppåt, inåt och utåt. Vårt arbete på Smash baseras på dessa ord av Jesus. Jesus står på barnens sida – det vill vi också göra!

Banner 3-1 hejsmash.jpg

Sedd - Uppmuntrad - Utmanad

Vi tror på dig som är ung, vi vill ställa oss på din sida och tillsammans med dig möta de utmaningar som ungdomstiden bär med sig.

I Filadelfiakyrkans ungdomsarbete finns en plats just för dig. Här kan du hitta nya vänner, ställa viktiga frågor om livet och få undervisning ur Bibeln. Vi vill erbjuda en varm gemenskap med ett tydligt budskap om Jesus Kristus.

Välkommen!

Gud älskar hela världen - därför jobbar vi internationellt

Filadelfiakyrkan ligger mitt i Stockholm, men omfamnar hela världen. En del kallar det mission, andra internationellt arbete. Gud älskar alla människor och vill deras bästa. Vår kallelse är att kanalisera den kärleken genom konkret handling. Läs mer om vad vi gör. Och varför vi gör det. Och hur just du kan vara med och göra världen bättre. 

 

Socialt arbete

Filadelfia Social är samlingsnamnet över alla de sociala insatser som kyrkan driver. Med hjälp av ett tiotal an- ställda, 300 volontärer och ett stort antal sponsorer vill vi göra en insats. Här ser du ett axplock av allt som sker inom Filadelfia Social.

Filadelfia Senior

 

Välkommen till Dig som kommit lite längre på livsvandringen.

Vi önskar att vår verksamhet ska vara något som ger mersmak för dig som längtar efter mer. 

Varje senior borde känna sig välkomna i en varm och vänlig miljö där respekt för individen och våra skickligheter också är viktiga.

Vi vill träffa nya människor, bygga upp relationer och vara till händer i olika situationer i livet.

Vi vill att varje äldre ska känna sig säkert och sedd i en miljö där man är stolt över ålder, får plats att växa och utvecklas.

Seniorarbetet kan bland annat annat annat annat annat:

  • Mötesplats Rörstrand med sång och musik, gudstjänster, föredrag och gemenskap kring kaffebord. Mötesplats börjar kl 13.00.

  • Vår väntjänst där ett stort antal människor besöker medlemmar som för olika skäl inte kan komma till kyrkan.

  • Livlinan är en bemannad äldretelefon, dit man kan ringa varje vardag.

  • Besök på servicehus och äldreboenden där vi medverkar med gudstjänster och andakter.

Ansvarig för seniorarbete:
Anna-Lena Johansson, diakon. Tel. 08-457 09 06, e-post, anna-lena.johansson@filadelfiakyrkan.se

 

Kreativ

Vi i Filadelfiakyrkan vill använda olika kreativa gåvor för att berätta om Jesus. 

Genom allt från musik och dans till drama och media vill vi tillsammans berätta världens bästa budskap.  Vill du gå med i ett team, tveka inte - hör av dig! 

 
 

Bibeln - livets kraftkälla

Vill du bli tryggare i din tro och mindre beroende av omständigheter och dagsformen? Då ska du rota dig i Bibeln! Bibelordet har i alla tider varit en källa till liv och kraft för människor. Den som planterar sitt liv i Bibeln kommer att ha en kraftkälla som ger liv, leder till mognad, skapar mening och inspirerar till handlingar som ärar Gud! 

Varje måndag under terminerna inbjuder vi till Bibelskola STHLM. Det är ett tillfälle att få hjälp att förstå bibelordet och tillämpa det i din vardag. Vill du veta mer om nästa termins program? Klicka här!

Alphakurssthlm.se

 

Alpha är en kurs för dig som är intresserade av att upptäcka vad kristen tro handlar om. Vem som helst kan gå en Alphakurs, men den vänder speciellt till dig som är nyfiken på och vill utforska den kristna tron närmare, eller är osäker på vad du egentligen tror på.

Vi erbjuder två kurser varje år, en under höstterminen (oktober-november) och en under vårterminen (februari-mars). Kursen pågår under sju onsdagskvällar mellan 18:30 och 21:00. Kvällen börjar med en gemensam middag, fter middagen får du lyssna till ett föredrag om kristen tro, därefter följer ett gruppsamtal om just kvällens ämne tillsammans 6-8 deltagare och två samtalsledare. Kvällen avslutas därefter – vi ser alltid till att vara klara 21.00.

Välkommen till en kurs där vi tar din nyfikenhet på allvar och där du får ställa de stora frågorna: hur hänger den här tillvaron samman, vad är meningen med mitt liv, finns Gud? 

Filadelfia social

AKALLA

Akalla är en förort i västra Stockholm som vi som kyrka känner att Gud har lagt på vår församlings hjärta. På olika sätt försöker vi arbeta för att Akalla ska bli en varmare och vänligare stadsdel!

Läxläsning

Vi vill vara med och ge barn och ungdomar en framtid och ett hopp. I dagens samhälle har utbildning en stort betydelse. Om vi kan uppmuntra och stödja barn i detta, kan vi vara med och bygga deras framtid. Därför har vi valt att starta läxläsning för ungdomar i Akalla.

Vill du hjälpa till som volontär? Då kan du som är lärare men också alla ni som vill vara med och stötta barn och ungdomar med sina läxor hjälpa till. Du behöver inte vara utbildad i ett ämne men det är en fördel om du har ett intresse eller baskunskaper i något av de vanliga skolämnena (engelska, svenska, matte, no, so).

När? Onsdag eftermiddagar/tidiga kvällar med start augusti 2019 Kontakt:

Intresserad vara med? Maila: hej@filadelfiakyrkan.se


Bön

Varje onsdag kl 18:00 samlas vi för bön och gemenskap i Akalla kyrka på Sibeliusgången. Välkommen med! 


Support
På Support sätter vi behövande människor i kontakt med medlemmar i vår kyrka som kan hjälpa till med social support. Det kan handla om stöd och rådgivning i olika samhällsfrågor eller kontakt med myndigheter, en viktig funktion i sammanhang av integration.

Har du frågor? 

Maila: filadelfia.support@filadelfiakyrkan.se

Är du i behov av stöd? 

Maila: filadelfia.support@filadelfiakyrkan.se

Ring: 08- 457 09 18. Tala in ditt ärende, namn och kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig när vi har möjlighet.


Själavård

I Filadelfiakyrkan erbjuder vi själavård för dig som har behov att samtala med någon om din livssituation. Hos oss finns kloka och trygga människor som har tid att lyssna och samtala. Alla våra själavårdare har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria. För mer info, klicka här.

Vid kontakt med själavården ringer du: 08-4570961. Tala in ditt ärende, namn och kontaktuppgifter så kontaktar vi dig när vi har möjlighet. Du kan också maila ditt ärende till: sjalavard@filadelfia.nu


Lunch i gemenskap
En lördag i månaden öppnar kyrkan för lunch och gemenskap för människor som lever i samhällets utkant. Här samlas ca 250 människor regelbundet för ett ordentligt mål mat och varm gemenskap.


Fältarbete- Gullmarsplan

Varje vecka hjälper ett gäng volontärer till och delar ut smörgåsar och kaffe till behövande på Gullmarsplan.

Vill du vara med och hjälpa till? Maila: hej@filadelfiakyrkan.se


Extrakalla vinternätter 

Tillsammans med andra församlingar och organisationer öppnar vi upp vår kyrka för värme, vila och enkel soppa när det är riktigt kalla nätter i Stockholm.

Vill du bli volontär? Maila då minussju@gmail.com. Då får du fortlöpande information inför akuta insatser. 

Vidare frågor kontakta: filadelfia.support@filadelfiakyrkan.se

 

Själavård

I Filadelfiakyrkan erbjuder vi själavård för dig som har behov att samtala med någon om din livssituation. Hos oss finns kloka och trygga människor som har tid att lyssna och samtala. Vi har själavårdare med stor integritet och med olika yrkes- och livs-erfarenhet. Vi möter människor i olika livssituationer till andlig vägledning och vi erbjuder både samtal och förbön beroende på vad personen önskar. Alla våra själavårdare har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Ansvarig för själavården är Ronnie Nordling som är utbildad psykolog och har lång erfarenhet av samtal och vägledning. 

För att komma i kontakt med själavården ringer du på: 08-4570961. Det finns oftast ingen som svarar på telefonen utan du talar in ditt ärende, namn och kontaktuppgifter så kontaktar vi dig när vi har möjlighet. Du kan också maila ditt ärende till: sjalavard@filadelfia.nu

 

 Smågrupper

Vi är en kyrka som bryr oss om människor! Därför är våra smågrupper extra viktiga för oss. Varje vecka har vi smågruppsträffar där människor från olika bakgrunder träffas för att dela livet, vardagen och tron.

När och var?

Onsdagar kl 18:30 i Filadelfiakyrkan Rörstrand.

Vill du vara med i en smågrupp?

Kom till en av våra smågruppskvällar på onsdagar kl 18:30 i Filadelfiakyrkan så får du en grupp! Vill du starta en egen grupp men vill ha material från oss? Då är du välkommen att göra det! Maila josef.marti@filadelfiakyrkan.se för material eller sväng förbi en onsdagskväll.

Hur ser en typisk smågruppsträff ut?

Vi träffas i kyrkan, fikar och umgås tillsammans. Därefter delas man in i mindre grupper där man får samtala kring olika frågor och teman. När du väl har hittat en grupp du trivs med, är tanken att gruppen förflyttas från kyrkan till valfri plats. Ni kommer därefter få material utskickat en gång i veckan med olika samtalsämnen ni kan tala kring.

Har du frågor?

Kontakta josef.marti@filadelfiakyrkan.se eller kom förbi på en smågruppsträff så får du veta mer!