Filadelfia social

AKALLA

Akalla är en förort i västra Stockholm som vi som kyrka känner att Gud har lagt på vår församlings hjärta. På olika sätt försöker vi arbeta för att Akalla ska bli en varmare och vänligare stadsdel!

Läxläsning

Vi vill vara med och ge barn och ungdomar en framtid och ett hopp. I dagens samhälle har utbildning en stort betydelse. Om vi kan uppmuntra och stödja barn i detta, kan vi vara med och bygga deras framtid. Därför har vi valt att starta läxläsning för ungdomar i Akalla.

Vill du hjälpa till som volontär? Då kan du som är lärare men också alla ni som vill vara med och stötta barn och ungdomar med sina läxor hjälpa till. Du behöver inte vara utbildad i ett ämne men det är en fördel om du har ett intresse eller baskunskaper i något av de vanliga skolämnena (engelska, svenska, matte, no, so).

När? Onsdag eftermiddagar/tidiga kvällar med start augusti 2019 Kontakt:

Intresserad vara med? Maila: hej@filadelfiakyrkan.se

Bön

Varje onsdag kl 18:00 samlas vi för bön och gemenskap i Akalla kyrka på Sibeliusgången. Välkommen med!

Support
På Support sätter vi behövande människor i kontakt med medlemmar i vår kyrka som kan hjälpa till med social support. Det kan handla om stöd och rådgivning i olika samhällsfrågor eller kontakt med myndigheter, en viktig funktion i sammanhang av integration.

Har du frågor?

Maila: filadelfia.support@filadelfiakyrkan.se

Är du i behov av stöd?

Maila: filadelfia.support@filadelfiakyrkan.se

Ring: 08- 457 09 18

Tisdagar 09.00-12.00 och torsdagar 14.00- 17.00.

Själavård

I Filadelfiakyrkan erbjuder vi själavård för dig som har behov att samtala med någon om din livssituation. Hos oss finns kloka och trygga människor som har tid att lyssna och samtala. Alla våra själavårdare har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria. För mer info, klicka här.

Vid kontakt med själavården ringer du: 08-4570961. Tala in ditt ärende, namn och kontaktuppgifter så kontaktar vi dig när vi har möjlighet. Du kan också maila ditt ärende till: sjalavard@filadelfia.nu

Lunch i gemenskap
En lördag i månaden öppnar kyrkan för lunch och gemenskap för människor som lever i samhällets utkant. Här samlas ca 250 människor regelbundet för ett ordentligt mål mat och varm gemenskap.

Fältarbete- Gullmarsplan

Varje vecka hjälper ett gäng volontärer till och delar ut smörgåsar och kaffe till behövande på Gullmarsplan.

Vill du vara med och hjälpa till? Maila: hej@filadelfiakyrkan.se

Extrakalla vinternätter

Tillsammans med andra församlingar och organisationer öppnar vi upp vår kyrka för värme, vila och enkel soppa när det är riktigt kalla nätter i Stockholm.

Vill du bli volontär? Maila då minussju@gmail.com. Då får du fortlöpande information inför akuta insatser.

Vidare frågor kontakta: filadelfia.support@filadelfiakyrkan.se