VI VILL BE - BÖNEVECKA v.15

Vår kallelse som kristen församling är främst att ägna oss åt bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor.
— (1 Tim 1:1 ff).

Under vecka 15 (måndag-fredag) vill vi satsa extra mycket på bön i Filadelfiakyrkan. Vi uppmanar dig som kan att vara med och be tillsammans med oss. Vi kommer be måndag 8/4 till fredag 12/4 och varje dag kommer vi be för ett särskilt område. Vi uppmanar dig att vara med och be där du befinner dig, hemma, på jobbet eller kanske ute i naturen!

Torsdag 11 april har vi två gemensamma bönesamlingar i kyrkan, kl 12:00 och kl 18:00.

OMRÅDEN VI BER FÖR

TISDAG: OMBYGGNATIONEN
Vi har gemensamt beslutat oss för att bygga om vår kyrka. Renoveringen av slottet har redan börjat och vi hoppas komma igång med renoveringen av själva kyrkan inom ett år.

• Församlingens ekonomi
• Den pågående renoveringen av slottet
• Att vi inom en snar framtid ska kunna börja renoveringen av kyrkan • Att det löser sig med tillfällig lokal under byggtid • Församlingens ekonomi

MÅNDAG: UPPDRAGET
Denna dag vill vi be för vårt uppdrag att nå hela världen med budskapet om Jesus “en människa i taget”.

Be gärna för:

• Våra pastorer och deras familjer.
• Församlingstjänare och styrelse.
• Anställda och volontärer.
• Barn och ungdom

ONSDAG: FAMILJER Denna dag vill vi ägna i bön åt alla familjer i vår kyrka.

• Alla äktenskap
• Alla föräldrar.
• Alla barn • Vår barnverksamhet
• Vår ungdomsverksamhet

FREDAG: MISSIONEN

Filadelfiaförsamlingen i Stockholm har bedrivit mission i över 100 år. Våra missionärer har predikat, grundat församlingar, byggt skolor och sjukhus, bekämpat fattigdom, fungerat som socialarbetare.

Be gärna för:

• Burundi: På grund av den politiska situationen är det just nu tufft för vår systerkyrka
•Kongo: Fortsatt beskydd för Panzisjukhuset och Dr. Dennis Mukwege
•Vår bibelskola på Cypern
•Vår Europamissionär Pelle Hörnmark •Förföljda kristna världen över

TORSDAG: STOCKHOLM

Vi lever i en fantastiskt stad, men det finns också stora utmaningar och problem i vår huvudstad.

• Akalla - ett område vi har inlett arbete i
• Vår kyrkas geografiska närområde
• Alla lärare i vår stad
• All sjukvårdspersonal i vår stad
• Alla andra kyrkor i vår stad

Tips på hur du kan be 5, 30 eller 60 minuter:

• Be på knä, sittande eller gående, på väg till och från jobbet, på promenaden eller under joggingrundan... Alla sätt fungerar!
• Samla dig kring en psalm ut psaltaren eller ett annat bibelord.
• Be tillsammans med andra.
• Åkalla Gud, påminn dig om vem han är, tacka och lovsjung.
• Sök den Helige Andes ledning.

Gör så här om du vill vara med

• Vi har en böne-kalender här på hemsidan, scrolla ner så hittar du den. Där får du gärna fylla i vilken tid du ber. Det är inget krav men en uppmuntran till oss andra att se hur mycket som beds under veckan!
• Det finns bönetider dygnet runt och en böne-kalender
• När du har bokat en tid får du en påminnelse via mail.
• Om du inte ser alla tider beror det på att den är bokad.

Obs! Givetvis kan du vara med och be även om du inte fyller i kalendern!